Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

Bloemstuk op takken

Posted on 19 Feb 2016 by Joke Obbink

Bloemstuk op takken

De takken die we uit het bos hebben meegenomen hebben eerst een poosje buiten gestaan, maar daar droogden ze natuurlijk niet. Daarom heb ik ze in de kelder neergezet, bij de verwarmingsketel.

Daar ging het drogen prima. En nu is het dan zo ver. Ik heb de  3 takken in de woonkamer eens neergelegd om uit te proberen of er een mooi geheel van gemaakt kan worden, dat gaat lukken!

Nu kunnen ze mee naar Jolanda. Daar is het toch nog even een gepuzzel hoe ze het beste kunnen liggen zodat de schaaltjes er rechtop gezet kunnen worden.

Met hulp van een paar schroeven blijft het geheel goed zitten. Het is leuk om te zien dat iedereen weer iets anders bedacht heeft om de bakjes op te bevestigen.

Van krultakken, stronk van een oude wijndruif tot een houten dienblad. Het was weer een gezellige avond met veel gegiebel en “hard” werken. We beginnen met het bekleden van de piepschuimen bakjes met vilt en de worden gevuld met oase. De twee bakjes krijgen een plekje op de takken en worden stevig vastgezet. We krijgen eerst 3 takjes bamboe die we in verschillende hoogtes in de oase steken zodat de bakjes verbonden worden. Daarna bedekken we met verschillende bladeren de oase. Voor de mooie accenten krijgen we verschillende bloemen, onder andere rozen. 

 

Deze  rozen zijn oud-roze van kleur, heel mooi, maar niet helemaal mijn kleur. En waar ik ook achter kwam is dat ik me een beetje verkeken heb op de grootte van de takken. 

Nu ze in de kamer liggen is het wel een enorm stuk, maar op onze tafel staat het heel mooi.

We gaan er van genieten en wat wel leuk is, als de  bloempjes zijn uitgebloeid gaan de takken naar buiten en doe ik krokus bolletjes of blauwe druifjes in de bakjes.


Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading