Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

Maatschappelijk Verantwoord

Posted on 24 May 2016 by Michel Dubois

Maatschappelijk Verantwoord

Maatschappelijk (On-) Verantwoord Ondernemen

 

Zowel de overheid als het bedrijfsleven roepen al vanaf begin 2016 om het hardst dat er een schromelijk tekort is aan ervaren ICT-ers. Sterker nog, het tekort zal de komende tijd alleen maar groter worden, aldus de roeptoeters.

Ervaren ICT-ers. Ik hoor het iedereen denken: Hoe zien die eruit? Welk profiel hoort daar dan bij? En MKB Nederland (zichzelf profilerend als banenmotor van Nederland )doet hier nog een schepje bovenop: "We zijn gedwongen onze heil te zoeken in het Buitenland om aan de vraag te voldoen, want “er is in Nederland geen ICT-er te vinden” 

Ha, dat is goed nieuws denk je dan, met in het achterhoofd de 800000+  werklozen. Daar moet toch voldoende potentieel zitten om die vraag invulling te geven. Volgens mij was MKB Nederland er al in een heel vroeg stadium bij om vooral de arbeidsmarkt flexibeler te maken, en daar waar mogelijk bij minder goede tijden vooral het ontslagrecht te versoepelen. En nu het weer beter gaat met de economie ineens die klaagzang? We kunnen geen mensen krijgen? 

Dank je de koekoek. Want de realiteit is anders (kijk maar eens naar interviews met Jacques van den Broek We willen graag geen vaste contracten, we willen geen mensen boven de 45 jaar, ervaring moet en leeftijdsgrens tot 30 jaar. O ja , we willen eventueel wel  een oudere (what’s in a name) werknemer hebben, maar…… die zijn star, hebben een hoog ziekteverzuim en willen niet meer bijgeschoold worden. Tenzij de overheid met een mooi subsidiepotje kan komen…..

De eerste groep werknemers die het veld mag ruimen bij een willekeurig reorganisatiemodel (in Management termen “Efficenciency- & Rendementsverbetering geheten, of nog mooier, ‘Lean’) zijn  juist de ervaren medewerkers. Liefst in de categorie 40+ / 50-) Want duur en niet flexibel. Dat het bedrijfsleven hier eerder heel veel in geïnvesteerd heeft, en dat de werknemers in kwestie datzelfde hebben gedaan telt even niet mee, want het korte termijn denken heeft de overhand (kostenreductie nu en per direct) en de gevolgen zien we later wel.

lees meer>>

No tags added.

Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading