Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

Voorjaar in het bos

Posted on 6 Mar 2017 by Joke Obbink

Voorjaar in het bos

Iedere dag gaan we met Ron een aantal keren wandelen. 's Morgens is dat voor mij een goede start van de dag en voor Ron een "must". Voor hem hebben we niet net als voor onze kat Muis een kattenbak, we laten hem niet achter in de tuin plassen, dus hij moet wachten met plassen tot hij op de wei is. En natuurlijk is bewegen goed voor ons.

 Het is zaterdag en Michel gaat gezellig mee. Wat is het lekker weer!  Echte voorjaarstemperatuur. Natuurlijk heb ik mijn sjaal om en de muts op, want ik heb het snel koud. Maar als we in het bos gaan, gaat mijn muts af. Zolang er verder niemand in de buurt is, loop ik met mijn kale bolletje. Natuurlijk hoef ik me daarvoor niet te schamen, maar ik vind het toch wel moeilijk om mijn kale hoofd aan andere mensen te laten zien. Michel en Ron passen zich aan mijn tempo aan. Ik merk dat ik door de kuur van donderdag wel moe ben. Het is goed om buiten te zijn, goed om in beweging te zijn, maar ik zal ook blij zijn dat ik straks weer uit kan rusten op de bank. Maar nu eerst genieten van het mooie weer, het mooie bos, van samenzijn met Michel en Ron.

De vlierstruiken krijgen al kleine blaadjes. Het ruikt zelfs al naar voorjaar. Nu zijn er mensen die hun tuinafval dumpen in het bos. Daar kunnen we ons heel boos over maken. Maar soms heeft het ook mooie effecten, dan lopen we over een bospaadje en zien opeens sneeuwklokjes en crocussen! Dat is toch echt een voorjaarsbode. Ik krijg er een heel blij gevoel van.

Tags: bos, voorjaar, blij

Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading