Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

Wandelen op Eerste Paasdag

Posted on 17 Apr 2017 by Joke Obbink

Wandelen op Eerste Paasdag

Het is de eerste Paasdag en helaas is het niet zo'n mooi weer. Vorige week was het minstens 20 graden. Nu niet veel warmer dan 10 graden. Maar dat is geen reden om binnen te blijven. Wij gaan  lekker een eindje wandelen. 

In de bossen bij Stokkum staat een uitkijktoren op de Hulzenberg. Die zien we altijd staan als we richting Beek gaan, maar we zijn er nog nooit geweest.

 We rijden naar ’t Peeske en zetten daar de auto neer. Er is daar een restaurant met een leuk terras waar we ooit een keer gezeten hebben en lek gestoken zijn door muggen. De muggen hebben we nu ook gezien, dus voor ons geen kopje koffie daar. Die wachten al van verre op argeloze bezoekers!

Vanaf de parkeerplaats zijn er een aantal wandelroutes die langs de uitkijktoren gaan. Wij volgen de rode route, Een wandeling van ongeveer zeven kilometer. 

Ron gaat natuurlijk mee. Voor hem heel spannend want er zijn heel veel nieuw geuren die ontdekt moeten worden. Heen en weer en nog vaker heen en weer. Hij loopt de afstand wel dubbel. Voor mij ook spannend want van te voren weet ik niet hoe inspannend dit is. Maar we doen het rustig aan. 

De route is duidelijk aangegeven en we worden kriskras door het bos geleid. En ja hoor, ongeveer halverwege staat de houten toren. Ruim twintig meter hoog. Niks voor Ron om naar boven te gaan en ook ik blijf liever onder op een bankje zitten. Maar Michel gaat natuurlijk wel omhoog. Van boven is de kerktoren van Elten goed te zien en je kunt kijken tot aan Nijmegen. 

Als hij weer beneden is zijn Ron en ik lekker uitgerust en we kunnen de tocht voortzetten.

 

We hebben lekker gelopen en de uitkijktoren kunnen bewonderen. Dus onze nieuwsgierigheid is bevredigt. Om heel eerlijk te zijn snappen we niet zo goed dat dit zoveel heeft moeten kosten en vreemd is dat hoewel de route toegankelijk is voor mindervaliden, de toren is dat zeker niet. 


Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading