Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

Het gaat beginnen

Posted on 7 May 2017 by Joke Obbink

Het gaat beginnen

Na de operatie heb ik een paar weken rust gehad. De wond moet natuurlijk tijd hebben om te genezen. Maar verder heeft me de rust ook goed gedaan. Ik merk dat ik weer wat meer energie krijg en wat is het fijn te merken dat het eten weer gaat smaken en dat mijn haren beginnen te groeien.

 

Deze week ben ik begonnen met de hormoonkuur. Dit zal vijf jaar gaan duren. Iedere ochtend bij het ontbijt een tablet en iedere avond voor het slapen gaan een homeopathisch product om de bijwerkingen tegen te gaan. Die bijwerkingen, daar zit ik niet op te wachten. Vocht vasthouden, slijmvliezen die uitdrogen, haarverlies..... maar na een week merk ik er gelukkig nog niets van. 

Ook heb ik de tweede injectie al weer gehad voor de immuuntherapie. Die krijg ik om de drie weken. Hiervoor ga ik naar de dagbehandeling van de oncologie in Goch. Voor mij ondertussen een bekende afdeling. De drie trappen neem ik nog steeds want ik heb me voorgenomen om niet met de lift te gaan. En dat is tot nu toe steeds gelukt!

 

En dan de bestralingen. Een traject van zes weken waar ik nu voor sta. Donderdag is er een CT-scan gemaakt om te kijken hoe er precies bestraald moet gaan worden. Ik word weer met de taxi opgehaald. Zo langzamerhand ken ik de chauffeurs wel en kletsen we gezellig onderweg. Maar het is ook geen probleem als ik onderweg in slaap val.....

Ik ga in de wachtruimte zitten tot ik opgeroepen word. En ja hoor, er komt iemand die mij en nog een mevrouw bij zich roept. De afdeling waar de scan gemaakt gaat worden is in het ziekenhuis zelf. Er is een binnendoortje, net een doolhof. De andere vrouw begint ook dinsdag met de bestraling. Wellicht zien we elkaar dan nog wel weer de komende tijd. 

De scan zelf stelt niet zoveel voor. Ik lig op een bed en er worden een aantal markeringen aangebracht. Dan ga ik een keer heen en weer door een "hoepel" en het is al klaar. 

Als het goed is blijft de markering zes weken zitten. Niet met doucheschuim wassen en voorzichtig droog deppen, dan moet dat goed gaan.

Er wordt nog even uitgelegd hoe het zal gaan met de bestraling. De eerste afspraak staat, dinsdag gaat het beginnen. Verder zal ik mijn voorkeur mogen aangeven welk moment van de dag ik wil komen. Of dat ook gaat lukken moet ik natuurlijk nog even afwachten. Het liefst zou ik 's morgens aan het begin van de ochtend willen, dan kan ik de rest van de dag voor mezelf invullen. 

Ik ben er klaar voor, laat maar beginnen. Deze zes weken komen we wel door en dan ben ik tien maanden verder, kankervrij en kan ik hopelijk de draad van het " gewone leven" weer oppakken.


Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading