Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

Een rondje door het ziekenhuis

Posted on 30 May 2017 by Joke Obbink

Een rondje door het ziekenhuis

Vandaag hebben we een rondje door het ziekenhuis gemaakt. Ik heb de taxi voor vandaag afgezegd en Michel is meegegaan.

Om te beginnen moet ik bestraald worden. Trouwens, na morgen heb ik de helft er al weer opzitten!  Het gebouw waar de bestralingen plaats vinden is nog niet zo oud. Heel ruim opgezet en ook met het warme weer van vandaag was het er heerlijk koel. De afspraak was zo gepland dat ik daarna gelijk door kon lopen naar de oncologie. Maar wat daar bijna nooit gebeurt gebeurde vandaag wel, we moesten zeker een half uur wachten, waardoor we te laat voor de afspraak bij de oncologie kwamen.

Gelukkig is dat niet zo'n probleem. Op de oncologie loopt de planning gewoonlijk niet zo strak. En dat was nu ook zo. Nadat ik me gemeld had mochten we plaats nemen. En dan is het altijd afwachten wanneer er iemand tijd heeft om me verder te helpen. Wat is het daar altijd druk. Tijdens mijn chemokuren was er steeds een stoel of bed voor me gereserveerd. Maar nu er bij mij  alleen maar bloed afgenomen hoeft te worden en ik daarna een injectie krijg moet ik wachten op een lege stoel en iemand die tijd heeft om me te helpen. Ik heb al weer mijn derde injectie voor de immuuntherapie gekregen. Gelukkig valt dit allemaal wel mee, de vloeistof brandt een beetje, maar verder heb ik er geen hinder van. 

 

Hierna mochten we weer plaats nemen in de wachtkamer, want we hebben ook nog een gesprek met de oncoloog over de voortgang van mijn behandelplan, en algemener, hoe ik me voel. Wat een vriendelijke vrouw is dat. Ze neemt altijd alle tijd voor me en ze beantwoord al onze vragen. Ze is heel blij voor me dat het traject tot nu toe zo goed verloopt en ook dat mijn haren weer groeien.

Nu het er allemaal zo goed uitziet, zijn er nog een aantal behandelingen die meehelpen om dit zo te houden. Natuurlijk de immuuntherapie. Daar is ze heel positief over. Fijn dat ik er aan mee kan doen. Dan de hormoontherapie, die er ook voor zorgt dat de kans op terugkeer van de kanker minder wordt.  Dat er bijwerkingen zijn zoals bijvoorbeeld prikkels in mijn voeten, dat mijn hart en mijn ogen onder controle zijn, zal ik maar nemen zoals het komt.....

Het volgende steentje dat bij kan dragen om de terugkeer van kanker tegen te gaan wordt besproken. Het is de bedoeling dat ik drie jaar lang ieder half jaar een infuus krijg met een middel dat osteoporose tegen gaat. Dit middel heeft als bijwerking dat het uitzaaiingen van de kanker in botten tegengaat.  Ook dit wordt niet standaard vergoed, maar wel voor me aangevraagd.  

Och, wat fijn om dan weer naar buiten te kunnen gaan. Even diep ademhalen en blij zijn dat ik al zo ver ben en dat er weer een toekomst is.


Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading