Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

Time to change

Time to change.......

Verandering begint met bewustwording. Als je je eenmaal bewust bent van gedragspatronen, kijk je met een andere blik naar jezelf, naar vrouwen en naar mannen. Let bij vergaderingen maar eens op wie hun successen claimen, het aan geluk wijten en bij wie een falen nooit aan henzelf lag. Dat is echt amusant. 

Als mannen iets goed doen en daar een compliment voor krijgen, zeggen ze glimmend dat dat komt omdat ze dit of dat goed gedaan hebben. Is iets mislukt, dan wijten ze het aan externe oorzaken. Domme pech, die andere afdeling had het niet voor elkaar, recessie. Bedenk het maar. 

Hoe anders werkt het bij vrouwen. Als zij een succes boeken en een compliment krijgen, wijten ze dat hardop(!) aan externe omstandigheden: het team deed zo goed mee, de concurrentie was ook slecht bezig, er was mazzel, want ... Ging het mis dan lag het aan henzelf. Ze hadden meer dit moeten doen of minder dat. Ze waren daar en daar ook niet zo goed in. 

Recent onderzoek laat zien dat vrouwen nog steeds een ander reactiepatroon hebben dan mannen. Ze zijn veel bescheidener, want dat hebben ze zo geleerd. Je op je borst kloppen geeft geen pas, dus een succes claimen en zeggen dat het komt door je kwaliteiten en je inzet ook niet. Maar hé, wel eerlijk blijven zei je moeder altijd, dus als iets niet helemaal goed gaat, moet je je fouten wel ruiterlijk erkennen en je niet achter iets of iemand anders verschuilen. 

Gedrag veranderen! Probeer het volgende maar eens: 

• Voor belangrijke gesprekken prent je drie dingen in je hoofd waarvan je weet dat je er echt goed in bent. Je gebruikt er minstens één, die je zonder omwegen vertelt als dat zo in het gesprek uitkomt.

• Je benoemt twee recente successen die je dankzij je kwaliteiten en inzet hebt behaald.

• Af en toe ververs je ze, maar bedenk dat anderen minder snel op je successen zijn uitgekeken dan jijzelf.

• Je zegt nooit meer “Ja, maar ...”. En zeker niet als iemand je een compliment maakt.

• Dus niet “ja maar, mijn collega’s hebben me ook fantastisch geholpen”. Of “ja, maar ik doe dat werk ook al heel lang”.

• Je hanteert de “Ja, en ...” methode.

• Na een compliment voeg je er nog iets aan toe. Al is het maar “Ja en het was ook heel leuk/leerzaam/boeiend om te doen”. Maar liever nog: “Ja, en dat en dat ging ook heel goed”.


Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading