Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

Time to Start-up

Startproblemen: deel I

Momenteel ben ik samen met een goede vriend aan het verkennen en financieel onderzoek aan het doen of we mogelijkerwijs samen een bedrijfje kunnen opstarten.

Probleem is dat we geen van beiden geld in overvloed hebben, een gezin moeten onderhouden én dat we iets willen dat de markt eigenlijk niet goed kent  Nu kun je wel een paar mooie ideeën hebben maar dat levert nog geen rokende schoorstenen op. We moeten dus goed beslagen ten ijs komen willen we zonder al te grote risico's onze nekken uitsteken en niet direct failliet gaan.

Het product (of productgroep zo je wilt) zit in een niche hoek - we willen heel mooie gesculpeerde protheses op de markt neerzetten welke niet van echte ledematen of lichaamsdelen te onderscheiden zijn. Die zijn er al wel, maar kostbaar en kennen een lange doorlooptijd van intaketot aanmeting.Wij hebben een nieuw proces gevonden om de doorlooptijd te bekorten waardoor handelingen tijdens productie drastisch omlaag kunnen. Spaart tijd en dus geld, veel geld. En dat is mooi voor alle partijen. Denk je.‚Äč

De realiteit is echter dat we moeten zien te penetreren in een gesloten markt waar Koning Angst regeert. Onbekend maakt onbemind, zeker in deze marktsector. En als de tariefstelling dan ook nog eens af gaat wijken (omláág dus!) dan "ken het niet goed weze", toch?  Er moeten dus andere wegen gezocht worden om ons idee aan de man / vrouw te brengen (letterlijk) en gaan nu eerst kijken of een proefserie via een branche-vreemde organisatie kan worden opgeleverd. Wel met een zeer goede naam, maar zonder prothese kennis.

En gelukkig is er wel enorme belangstelling getoond vanuit het midden-Oosten. Hier zijn veel burger slachtoffers en veteranen met verloren ledematen of aangezicht beschadiging en daar zit een groot potentieel. Groot dilemma levert dit op, want de vraag is groot, we willen graag helpen maar worden vervolgens geconfronteerd met allerhande "regelaars" die een deel van de doorgerekende kosten opeten. Twee lagen aan ritselaars is nog tot daar aan toe, maar zo gauw "de vriend van de neef van de oom" ook een deel gaat afromen moet je even pas op de plaats gaan maken. Nu is het welliswaar onderdeel van de cultuur, maar je wilt graag tegen een eerlijke prijs een produkt aanbieden en geen extreme gelaagdheid als ballast meezeulen. Er zijn lichtpuntjes gesignaleerd: via het Universiteitsziekenhuis in Amman loopt momenteel een Amerikaans hulpprogramma voor revalidatie en we hopen via die kant kosten laag te kunnen houden. Voor degene die uiteindelijk de prothese moet gaan gebruiken moet het finacieel te dragen zijn. Daar doe je het tenslotte voor!. Onderhandelingen lopen.

Een eerste voorzichtige aanzet is gemaakt.

 

 

 

 

 

Startproblemen: deel II

Parallel aan bovenstaande zijn we privé begonnen met een voorzichtige opstart van een webservice dienst, primair gericht op kleine zelfstandigen en verenigingen. Denk hierbij aan het opzetten van een website, hosting en tekstconcepten. En gelukkig, dit begint langzaam vorm te krijgen en heeft al geleid tot een paar kleine projecten. Nu nog zonder verdienmodel, maar dat gaat vast in de toekomst veranderen.

Er zijn twee projecten opgeleverd: brandsen-beelden.nl en acres-prothese.nl. Technisch twee totaal verschillende oplossingsrichtingen (Wordpress CMS versus een Subrion CMS Portal) maar het begin is er. Er zit nog een maaksel in de pijplijn (demo op duboisobbink.com) waar het nodige van verwacht wordt inclusief nieuwsbrief generator en registratieplatform. Of dit een Wordpress oplossing moet gaan worden of ook een portal zijn we technisch nog niet helemaal uit. De uitdaging zit met name in de aparte database koppeling voor een auto database. Zoeksnelheid is is één ding, maar het direct kunnen tonen van de resultaten vergen toch een wat andere database benadering en structuur dan eerder gedacht. 

 

Wordt vervolgd! 

 

 


Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading