Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

De behandeling deel I

Posted on 16 Oct 2016 by Joke Obbink

De behandeling deel I

Nu alle onderzoeken verricht zijn en de uitslagen op een rij zijn gezet, kan de behandeling beginnen. Wat waren de afgelopen weken hectisch. Foto's, scans, prikken, snijden, praten en dan alle gedachten die door me heen gaan... Daar ben ik dan, met borstkanker. Ik ben de patiënt. Ik moet vechten om beter te worden. Er zijn momenten dat ik het liefst in een hoekje zou gaan zitten dekentje over me heen en laat maar gaan... Maar dat zijn maar momenten. Natuurlijk wil ik verder. Natuurlijk wil ik beter worden. Het is zo bizar, dat ik me nu nog goed voel, maar dat zal wel veranderen. 

Waar we mee beginnen zijn vier chemokuren met steeds drie weken herstel. Deze kuren krijg ik in Goch. Samen met Michel ga ik naar de oncoloog voor een gesprek. Zij is een van de specialisten die zich met mij bezig houden. Er is een "mama-print" gemaakt van mijn tumorcellen. Het blijkt dat mijn tumorcellen hormoon-gerelateerd zijn. Dit betekent een speciale behandeling, die hier op aan kan grijpen. Na de eerste vier kuren krijg ik twaalf weken achter elkaar een speciale kuur waar, zoals me verteld wordt, de laatste jaren goede resultaten mee behaald zijn. Maar dat komt allemaal nog. Stapje voor stapje. Nu eerst de vier kuren.

De oncoloog neemt alle tijd voor ons. Er zijn zoveel vragen, ook vragen waar niemand antwoord op kan geven. Maar ze kan me wel een voorstelling geven van hoe het de volgende 3 maanden er voor me uit zal zien. 

De kuren zullen zo ongeveer vier uur duren. Naast de chemo-spulletjes krijg ik gelijk iets tegen misselijkheid (een bijwerking die zeker zal komen). En ook iets om mijn blaas te beschermen. Daarnaast zal ik tabletten gaan slikken tegen misselijkheid en tegen het vasthouden van vocht.

Omdat de chemo aangrijpt op snelgroeiende cellen zullen mijn haren uitvallen. Het is zeker dat ik de haren op mijn hoofd zal verliezen en waarschijnlijk ook mijn wimpers en wenkbrauwen. Dat is een bijwerking die voor mij heel confronterend zal zijn en ook zo zichtbaar voor anderen. Ook het slijmvlies in min mond wordt aangetast. Zo smaakt bijvoorbeeld de koffie niet meer. En verder is het iedere dag bekijken wat ik wel lust en wat tegenstaat. Doordat ik een droge mond heb, is het eten van brood alleen mogelijk samen met een kopje thee. 

Deze vier kuren ben ik door gekomen. Met een kaal hoofd en ik ben steeds moe. Maar het positieve is dat al na de tweede kuur op de foto te zien is dat het aanslaat! De eerste foto liet een grote zwarte vlek zien. Nu is de vlek er nog wel, maar er is een insnoering te zien en de buitenkant lijkt te vervagen. Nou, daar doe ik het voor!!!!


Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading