Beeker Strasse 32 46446 Emmerich-Elten (DE) +49 (0) 2828-902 9767

De laatste chemokuur is achter de rug.

Posted on 25 Mar 2017 by Joke Obbink

De laatste chemokuur is achter de rug.

De laatste chemokuur is gedaan. Wat fijn om dat te kunnen zeggen! 

Vanaf oktober tot nu heb ik me beroerd gevoeld tot net niet lekker. Nu nog even door de bijwerkingen heen komen van deze laatste kuur. Ik ben zo blij en het doet zo goed dat ik iedere keer berichtjes, kaartjes, bloemen en kadootjes krijg van mensen die met me meeleven. Ook al moet ik hier zelf doorheen, het steunt me enorm.

Het is de afgelopen weken zo'n ritueel geworden om de dag van de kuur te bedenken wat ik aan zal trekken zodat mijn port goed bereikbaar is, klaar te staan als de taxi voor komt rijden, de drie trappen in het ziekenhuis naar boven te lopen (dat heb ik volgehouden), te wachten tot ik weer in mijn stoel mag plaatsnemen en dan afwachten of mijn bloedwaarden goed zijn.

Het gezegde "gedeelde smart is halve smart" heb ik zeker ook ervaren. Ik heb ervaringen kunnen delen en ook gezellige gesprekjes gehouden met de andere mensen die bij me zaten en met de mensen die daar werken.

 Met mijn oncoloog heb ik een gesprek gehad over hoe het is gegaan en over hoe het verder gaat. Ik ben er toch goed doorheen gekomen en mag meedoen met het vervolgtraject. Dit betekent een jaar lang nog iedere maand een kuur. Maar de ervaring heeft geleerd dat de prognose voor genezing dan nog beter is. 

Bij thuiskomst staan er twee mooie bossen bloemen om te vieren dat dit stukje is afgesloten. Daar word ik blij van!

Dan volgt nu eerst de operatie. Een borstbesparende operatie omdat de tumor klein genoeg is geworden. Daarna de bestraling, zes weken alle werkdagen. Dat is wel even slikken. Het lijkt zo lang als je ervoor staat....

Maar zoals steeds: stap voor stap. 

Hopelijk ben ik binnenkort niet meer zo moe, hopelijk gaat de operatie goed, hopelijk vallen de bestralingen me niet zo zwaar, hopelijk krijg ik dan te horen dat ik kankervrij ben en kan ik weer door met mijn leven.


Newsline

404 NotFound - when media space becomes really useful

404 NotFound - when media space becomes really useful

1 Feb 2016 by Administrator

Wij hebben onze "Not Found" pagina een betere bestemming gegeven. Alleen al in de Europese Unie worden duizenden kinderen nog steeds vermist. Door op de Not Found (error 404) pagina automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina van de site te plaatsen vinden we... continue reading

Database optimalisatie

Database optimalisatie

14 Jan 2016 by Administrator

Voor de gebruikte databases binnen het CMS systeem van duboisobbink.nl wordt vanaf 15 januari 2016  iedere dag de cache opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt de reactietijd sneller en neemt de overhead af.      continue reading

Fotokoppelingen en documenten viewer

Fotokoppelingen en documenten viewer

11 Jan 2016 by Administrator

Er is een publieke koppeling aangemaakt welke gebruikt gaat worden om foto's te kunnen weergeven. Naast deze fotoweergave is er gelijk een vertaler geactiveerd zodat pdf documenten direct zonder externe reader getoond kunnen worden.  Beide worden in een nieuw venster weergegeven.... continue reading